UE rambursează subvențiile APIA plătite în avans

UE rambursează subvențiile APIA plătite în avans

Comisia Europeană a rambursat României suma de 664 de milioane de euro pentru plățile directe efectuate în ultima parte a anului trecut.

Comisia Europeană a rambursat Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) suma de 664 de milioane de euro în contul cheltuielilor efectuate de Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) în perioada 16 octombrie-30 noiembrie 2017 pentru acordarea avansului aferent campaniei 2017 din plăţile directe finanţate din FEGA (Fondul European de Garantare Agricolă), a anunţat luni ministerul, scrie Agerpres.

„În prima săptămână a lunii ianuarie, Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale a primit suma de 664 milioane euro, ce reprezintă rambursarea de la Comisia Europeană, în contul cheltuielilor efectuate de Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA), în perioada 16 octombrie-30 noiembrie 2017, pentru acordarea avansului aferent campaniei 2017 din plăţile directe finanţate din FEGA (Fondul European de Garantare Agricolă). Aceste cheltuieli au fost finanţate iniţial de la bugetul de stat, conform prevederilor europene şi se rambursează ulterior de la Comisia Europeană”, se arată în comunicat.

Conform regulamentelor europene specifice, plăţile din cadrul schemelor de sprijin se fac în perioada 1 decembrie-30 iunie a anului calendaristic următor.

sursa: http://www.euractiv.ro