Bugetul UE pentru perioada 2021-2027: momentul luării deciziilor

UE în regiunea mea – câștigă o excursie la Bruxelles

Participați la concursul de blogging „UE în regiunea mea” și puteți câștiga o excursie la Bruxelles pentru a învăța despre jurnalism

Scrieți o postare de blog în orice limbă despre orice proiect finanțat de UE până la 27 iunie și v-ați putea număra printre cei patru câștigători invitați la Săptămâna europeană a regiunilor și orașelor în luna octombrie a acestui an, ca jurnaliști complet acreditați, beneficiind și de cursuri de formare în domeniul jurnalismului mobil și narativ.

E ușor să participați

Ca și la concursul de anul trecut, trebuie doar:
– să scrieți și să publicați o postare de blog despre orice proiect finanțat de UE;
– să ne trimiteți prin e-mail adresa (URL-ul) postării dumneavoastră până în 27 iunie 2017.

Acceptăm până la 60 de postări care respectă regulamentul și sunt trimise până la termenul-limită. Independența editorială este garantată. Dacă nu aveți un blog al dumneavoastră, nicio problemă: căutăm articole interesante pentru unul dintre proiectele noastre, indiferent de locul publicării. Citiți și informațiile de mai jos: Cum definiți o postare de blog și câte postări pot trimite pentru concurs?
Vă vom traduce postarea în limba engleză (dacă este nevoie), o vom republica aici și o vom promova prin canalele noastre de rețele sociale (Facebook, Twitter) folosind hashtag-ul #EUinmyRegion.

Patru câștigători

Toate postările vor fi evaluate de un juriu independent. Punctajele postărilor vor fi combinate cu volumul de trafic web și cu numărul de partajări în rețele sociale ale fiecărei postări pentru a alege trei câștigători (citiți despre câștigătorii de anul trecut).
Pe baza traficului web și a partajărilor în rețele sociale se va desemna și un al patrulea câștigător, acesta fiind „alegerea publicului”.
Premii excelente

Toți cei patru câștigători vor fi invitați la Bruxelles pentru a participa la Săptămâna europeană a regiunilor și orașelor (EWRC, 9-12 octombrie 2017), ca jurnaliști complet acreditați.

Acest lucru înseamnă că:

Comisia Europeană va acoperi toate costurile de transport și cazare;
veți avea acces la toate sesiunile din cadrul EWRC;
vă vom ajuta să vă organizați programul astfel încât să întâlniți vorbitori, alți participanți, membri ai personalului diferitelor instituții ale UE etc.

Câștigătorii de anul trecut au fost încântați de premiul primit (urmăriți interviul video), dar premiul din acest an este și mai interesant: câștigătorii vor participa și la cursuri de formare în domeniul jurnalismului mobil și narativ, atât înaintea evenimentului (8 octombrie), cât și după acesta. Va trebui să vă aduceți telefonul propriu, dar veți primi și veți putea păstra restul setului de instrumente (citiți Curs de formare în domeniul relatării pentru câștigători).
Sperăm că toți câștigătorii vor folosi aceste competențe noi pentru a crea și a publica postări pe parcursul evenimentului și după acesta, deoarece vom traduce, publica și promova până la trei asemenea postări ale fiecărui câștigător.

Termenul se apropie

Aveți independență editorială completă, dar nu și mult timp la dispoziție:

cu cât vă înscrieți mai repede, cu atât are mai mult timp postarea dumneavoastră pentru a atrage trafic, ceea ce vă va ajuta să câștigați;
concursul se închide după verificarea și aprobarea celei de a 60-a postări sau în data de 27 iunie – în funcție de evenimentul care survine primul.

Aflați mai multe și răspândiți vestea

Dacă nu vă interesează să participați, spuneți-le altora care ar putea fi interesați și oferiți vizibilitate concursului pe Twitter și pe Facebook cu #EUinmyRegion.
Dacă vă interesează consultați și:

„Întrebări frecvente”;
secțiunile „Ce va căuta juriul?” și „Orientări: Relatarea și proiectele UE” pentru a vă spori șansele;
mai multe despre cursurile de formare în domeniul relatării pe care le vor urma câștigătorii la EWRC;
concursul de anul trecut.

În plus, nu uitați: dacă faceți o fotografie bună pentru blogul dumneavoastră (și chiar ar trebui să faceți), ce-ar fi să o înscrieți la concursul de fotografie și să câștigați un curs predat de un fotograf profesionist?

sursa și alte detalii: http://ec.europa.eu/regional_policy/ro/policy/communication/euinmyregion/blogging/about/