learning corner

Spațiul învățării – Materiale didactice, jocuri și multe altele despre Uniunea Europeană

Dacă sunteți profesor și doriți să-i ajutați pe elevi să învețe despre Uniunea Europeană și modul în care funcționează, acest site vă oferă materiale didactice pentru toate grupele de vârstă. Îl puteți folosi atât ca sursă de inspirație pentru planurile de lecții, cât și ca punct de plecare pentru noi colaborări cu școli și profesori din întreaga UE.

Te joci și înveți – Predați și relaționați

Ești elev în ciclul primar sau secundar? Vino aici pentru a descoperi jocuri, concursuri și caiete de activități cu ajutorul cărora vei cunoaște mai bine Uniunea Europeană. Distrează-te în clasă sau acasă! Te interesează studiile sau activitățile de voluntariat în străinătate? Site-ul potrivit este https://europa.eu/learning-corner/.

Sunteți profesor și doriți să-i ajutați pe elevi să învețe despre Uniunea Europeană și modul în care funcționează? Acest site vă oferă materiale didactice pentru toate grupele de vârstă. Folosiți-l ca sursă de inspirație pentru planurile de lecții și ca punct de plecare pentru noi colaborări cu școli și profesori din întreaga UE.

Dacă sunteți cetățeni ai unei țări din UE, sunteți și cetățeni europeni. Dar ce înseamnă acest lucru în practică? Ce a făcut Uniunea Europeană pentru noi? Ei bine, în primul rând, trăim cu toții în vremuri de pace, ceea ce este o realizare uriașă, însă nu este singurul lucru pe care l-a făcut Europa pentru noi.

Dacă aveți între 14 și 18 ani și doriți să aflați mai multe despre Uniunea Europeană, această publicație este pentru voi!

learning corner eu me

De aici veți afla cum a fost construită Uniunea Europeană, ce valori împărtășim, cine ce face în UE și care este relevanța tuturor acestor lucruri pentru viața voastră cotidiană. Veți afla, de asemenea, despre numeroasele provocări cu care se confruntă UE în prezent și care vă vor contura și vouă viitorul.

Uniunea Europeană a fost clădită în timp. Ea este o lucrare aflată permanent „în curs de desfășurare“, iar în curând va veni rândul generației voastre să decidă ce este de făcut în continuare. Așadar, a venit vremea ca și voi să vă conturați propriile opinii cu privire la UE. Această publicație și exercițiile pe care le conține ar trebui să vă ofere nu doar o temă de gândire, ci și o temă de discuție despre Europa cu prietenii și cu familia

Această broșură este însoțită de un test online care reprezintă un mod distractiv de a recapitula câteva dintre temele prezentate.

» Publicat de Comisia Europeană, în numele instituţiilor UE
» Limbi: limbile oficiale ale UE
» Vizualizare online

surse / detalii: https://europa.eu/learning-corner/home_ro
https://op.europa.eu/webpub/com/eu-and-me/ro/index.html