soteu

#SOTEU – Ce este dezbaterea referitoare la starea Uniunii Europene?

Dezbaterea referitoare la starea Uniunii Europene în 2020 (SOTEU) are loc într-un moment marcat de nesiguranță. Europa se confruntă cu un an extrem de dificil, deoarece pandemia de coronavirus continuă să afecteze societatea sub toate aspectele.

Link: https://www.europarl.europa.eu/soteu/ro/

Este o perioadă a schimbărilor de fond, bulversantă, fiindcă economiile europene și economia mondială au fost grav afectate de restricțiile legate de COVID-19.

Dezbaterea referitoare la Starea Uniunii Europene este o ocazie-cheie pentru Comisia Europeană de a-și asuma răspunderea în fața reprezentanților Uniunii aleși în mod democratic. Dezbaterea se concentrează asupra unor chestiuni importante, cum ar fi viitoarea refacere economică, schimbările climatice, șomajul în rândul tinerilor și fluxurile de migrație. Acest eveniment anual este important pentru a promova o Uniune mai transparentă și mai democratică. Este o bună ocazie de a aduce Uniunea Europeană mai aproape de cetățeni, de a pune în evidență principalele măsuri și provocări ale anului. Drepturile cetățenilor și procesul democratic se află în centrul acestei dezbateri plenare unice.

Înaintea dezbaterii, pe 15 septembrie, actori-cheie din cadrul Parlamentului European vor discuta prioritățile Uniunii Europene și vor reacționa la întrebările și ideile dumneavoastră.

sursa: https://www.europarl.europa.eu/soteu/ro/