Săptămâna inițiativei cetățenești europene

Săptămâna inițiativei cetățenești europene

Milioane de oameni au sprijinit deja o inițiativă cetățenească europeană! 🇪🇺 Aceasta reunește oameni din diferite țări, pentru a avea un impact real asupra politicilor UE.

Începând din ianuarie 2020, se aplică noile norme privind inițiativa cetățenească europeană. Cetățenii UE se pot adresa mai ușor Comisiei Europene pentru a-i cere să propună un act legislativ într-un domeniu în care Uniunea are competența de a acționa.

Luni 16 – Vineri 20 Noiembrie
ÎNREGISTRAȚI-VĂ LA EVENIMENT

De la începutul anului, Comisia a primit două inițiative care au întrunit sprijinul a peste 1 milion de cetățeni ai UE. Alte inițiative sunt în curs de strângere a semnăturilor și urmează să fie prezentate în scurt timp. Viitorul inițiativei cetățenești europene este promițător, deși criza sanitară îngreunează gestionarea acesteia.

Pentru a marca începutul acestei noi etape și pentru a da un nou impuls inițiativei, Comisia Europeană vă invită să participați la o săptămână de activități online privind inițiativa cetățenească europeană.

Vom discuta despre cum putem asigura reușita inițiativei cetățenești europene reformate, alături de reprezentanți instituționali, membrii societății civile și organizatorii inițiativelor anterioare și în desfășurare.

Vrem să auzim părerea dumneavoastră! Împărtășiți-ne ideile și sugestiile dumneavoastră în cadrul evenimentelor organizate, pentru a ne ajuta să îmbunătățim inițiativa cetățenească europeană. Vom prezenta cât mai multe din ele în timpul discuțiilor de grup și vom oferi răspunsuri în cadrul evenimentelor organizate de-a lungul acestei săptămâni și pe canalele noastre de comunicare online.

sursa: https://ec.europa.eu/info/events/european-citizens-initiative/european-citizens-initiative-week-2020-nov-16_ro