Românii pot călători fără vize în Canada

Românii pot călători fără vize în Canada

MAE reamintește că, începând cu 1 decembrie, de la ora 16:00 (ora României), românii pot călători în Canada fără vize, pentru șederi de maxim 6 luni în scop turistic ((inclusiv pentru vizitarea familiei sau prospectarea unor oportunităţi de afaceri).

Conform regimului aplicabil resortisanților tuturor celorlalte state exceptate de la obligativitatea vizelor de intrare în Canada, cetățenii români care intenționează să călătorească pe calea aerului spre Canada, pentru ședere sau tranzit, trebuie să obțină în prealabil o Autorizație de călătorie electronică (Electronic Travel Authorization – eTA).

Această autorizație se va putea obține doar online, prin accesarea paginii de internet www.Canada.ca/eTA-Romania.

Aplicația aferentă va deveni disponibilă pentru cetățenii români doar de la 1 decembrie, ora 16:00 (ora României). În consecință – avertizează Ministerul de Externe – cetățenii români care și-au planificat zboruri directe cu destinația Canada, cu decolare înainte de ora respectivă, nu vor putea obține eTA anterior îmbarcării și nu vor putea intra în Canada decât în baza unei vize valabile, chiar dacă avionul va ateriza pe teritoriul canadian ulterior orei specificate.

Cetățenii români care intenționează să intre în Canada pe cale terestră (rutieră / feroviară) sau maritimă (la bordul unei ambarcaţiuni, inclusiv al unui vas de croazieră) trebuie să dețină doar un pașaport valabil, fără a mai fi necesară obținerea eTA.

sursa: http://www.euractiv.ro