ReACTRoma: despre calitatea vieții

Romanii știau deja cum să se bucure de viață, în vremuri bune și rele deopotrivă. De aceea, Parlamentul European a decis să organizeze conferința ReAct privind calitatea vieții la Roma, la cinematograful istoric Cinecittà, pe 23 ianuarie. „Meniul zilei” a inclus sănătatea, durabilitatea și alimentele.

stiri-082
Bucătarul Carlo Cracco, la conferința ReAct de la Roma

Durabilitatea: Resursele sunt limitate, iar cererea mereu în creștere

„Cele mai mari schimbări au avut loc în lume în ultimii 50 de ani și nu putem trăi pretinzând că resursele sunt nelimitate”, a spus geologul Mario Tozzi, care a moderat evenimentul.

„40% din pământ este folosit pentru agricultură, dar în 2050, opt oameni din 10 vor locui în orașe. Cine va munci pământul?” a întrebat Riccardo Valentini, specialist în protecția mediului înconjurător.

Alimentele: Suntem ceea ce mâncăm

Sănătatea și durabilitatea merg mână în mână, a spus bucătarul Carlo Cracco. „Din fiecare 10 produse alimentare pe care le cumpărăm, nu mâncăm decât șapte. Trebuie să învățăm cum să cumpărăm!”, a mai spus dumnealui, adăugând că trebuie să ne gândim la ceea ce mâncăm și să începem educația alimentară din școală.

Domnul Cracco crede că oamenii trebuie să fie foarte grijulii la supermarket cu ceea ce cumpără. „Au dreptul să știe ce mănâncă; de aceea este atât de importantă etichetarea. Alimentația sănătoasă începe cu un lucru simplu: ingredientele alimentelor”, a adăugat bucătarul.

Sănătatea: Niciun om nu este o insulă, trebuie să avem grijă unii de alții

A scrie-o poetul englez John Donne înainte ca Nick Hornby și Hugh Grant să o repete pe ecran. Jurnalistul Michele Mirabella, expert în sănătate, a repetat-o la Roma vorbind despre sănătatea Europei: „Niciun om nu este o insulă, trebuie să avem grijă unii de alții”.

„Tutunul, medicamentele contrafăcute, accesul la sănătate… Avem nevoie de directive europene pentru protecția cetățenilor europeni și, mai mult decât atât, pentru protejarea tuturor ființelor umane”, a subliniat ziaristul italian.

stiri-083
 
ReAct Roma este a patra dintr-o serie de cinci conferințe interactive pe teme vitale UE, organizate înaintea alegerilor europene din mai 2014. Conferințele au loc în diferite orașe europene, iar în cadrul lor, lideri ai opiniei publice își împărtășesc ideile despre chestiunile actuale. Conferințele anterioare au fost dedicate locurilor de muncă (15/10, Paris), Uniunii ca actor global (14/11, Varșovia) și finanțelor în UE (5/12, Frankfurt). A cincea conferință va fi despre economie și va avea loc pe 20 februarie la Madrid.

sursa: http://www.elections2014.eu

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.