Premiile de Ziua internațională pentru un internet mai sigur

Premiile pentru conținut on-line, decernate cu ocazia Zilei pentru un internet mai sigur

stiri-091
 
11 februarie este Ziua internațională pentru un internet mai sigur. Cu această ocazie, UE decernează premiile pentru cel mai bun conținut on-line pentru copii și lansează atât un site dedicat siguranței pe internet, cât și un manifest al tinerilor.

Ziua pentru un internet mai sigur promovează o mai bună utilizare a internetului și a tehnologiilor digitale în rândul copiilor, pentru a le permite să învețe și să se joace fără să fie expuși unor conținuturi și practici periculoase (ex. hărțuire pe internet, site-uri de jocuri de noroc, înșelăciuni on-line). Sloganul acestei ediții este „Împreună pentru un internet mai bun”.

stiri-092
 
neelie-kroesNeelie Kroes, vicepreședinte al Comisiei Europene, îi va premia cu această ocazie pe câștigătorii concursului pentru cel mai bun conținut on-line pentru copii. Concursul încurajează crearea de noi conținuturi web – de la site-uri și bloguri până la videoclipuri și jocuri – care să le permită copiilor să învețe și să se joace pe calculator în condiții de siguranță. Din cei 1100 de participanți din Europa și din lume au fost aleși 12 câștigători, adulți și copii. Printre aceștia se numără și participanți din România, Portugalia și Rusia.

În sprijinul școlilor
Comisarul Kroes va lansa și o consultare a tinerilor din toată Europa, care își propune să găsească modalități de a face mediul on-line mai potrivit pentru tineri site-ul „Eticheta eSafety”.
Site-ul va ajuta școlile să creeze un mediu on-line mai sigur:
– va furniza sfaturi cu privire la combaterea hărțuirii pe internet și a virușilor informatici
– va ajuta școlile să creeze planuri de acțiune
– va crea o platformă pentru schimburi de experiență între profesori și pentru consultarea experților în domeniu.

Școlile participante la program pot obține o etichetă eSafety pentru site-urile lor.

Participare internațională
Ziua pentru un internet mai sigur a debutat în 2004, ca inițiativă a UE. Acum se bucură de participarea a peste 100 de țări. Anul trecut, peste 10 milioane de persoane au luat parte la evenimentele organizate cu această ocazie.
Ediția de anul acesta a fost sărbătorită în țări din întreaga lume, din Albania până în Venezuela, prin evenimente școlare, emisiuni radio, conferințe, jocuri și concursuri.
Pentru a vedea care sunt evenimentele organizate în apropierea dvs., consultați site-ul „Ziua pentru un internet mai sigur”English sau urmăriți-ne pe Twitter, utilizând hashtag-urile #betterinternet și #SID2014.

Site-ul „Ziua pentru un internet mai sigur

Concursul „Cel mai bun conținut on-line pentru copii

Site-ul „Eticheta eSafety

sursa: http://ec.europa.eu

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.