sprijin european

PE sprijină autoritățile locale care luptă împotriva efectelor pandemiei

Pe lângă activitățile principale ale Parlamentului, președintele Sassoli a oferit sprijinul PE autorităților locale care asigură mâncare, adăpost și un centru de testare COVID-19.

Măsurile de precauție actuale pentru limitarea răspândirii COVID-19 nu au afectat capacitatea Parlamentului European de a asigura funcțiile legislative, bugetare și de control ale instituției.

Pe lângă activitățile sale principale, Parlamentul European a contactat autoritățile locale pentru a-și oferi sprijinul în gestionarea consecințelor socioeconomice ale crizei în cele trei locuri principale de desfășurare a activității. Ca urmare, sunt instituite diferite acorduri cu autoritățile locale pentru a răspunde solicitărilor și nevoilor specifice, având în vedere circumstanțele actuale.

„Suntem cu toții implicați într-o situație de urgență care afectează viețile oamenilor. Această criză trebuie să ne împingă pe toți, inclusiv instituțiile, să dăm un exemplu bun”, a declarat președintele Parlamentului European, David Sassoli.

Bruxelles

Datorită serviciilor sale logistice, Parlamentul European oferă aproximativ 7.000 de porții de mâncare pe săptămână, începând cu 14 aprilie, distribuite în colaborare cu diverse asociații caritabile: Resto du Coeur Saint Gilles, DoucheFLUX, Crucea Roșie, Mother Teresa și CPAS Ixelles. De asemenea, Parlamentul a început să livreze mâncare pentru personalul medical din spitalul Saint Pierre.

În plus, 100 de femei vulnerabile au beneficiat de un adăpost în clădirile PE din Bruxelles. Începând cu 29 aprilie, Samusocial din Regiunea Bruxelles gestionează instalațiile complet echipate în clădirea Kohl a PE. Parlamentul furnizează, de asemenea, serviciile de catering aferente, 7 zile pe săptămână, într-o cafenea care a fost reorganizată pentru a respecta toate măsurile de precauție.

De asemenea, Parlamentul European a pus la dispoziție o parte din flota sa de automobile și de camioane pentru transportul de provizii și mâncare oferite asistenților medicali și medicilor.

Strasbourg

Parlamentul cooperează cu Crucea Roșie la nivel local în coordonare cu orașul Strasbourg și furnizează 500 de porții de mâncare pe zi, șapte zile pe săptămână pentru persoanele aflate în dificultate.

În coordonare cu prefectura Bas-Rhin, un centru de testare pentru COVID-19 a fost deschis în Parlamentul European la Strasbourg, pe 11 mai, în clădirea Louise WEISS. Patru laboratoare medicale pentru diagnostic din regiune sunt responsabile de testele populației generale, iar acțiunile sunt supervizate de Agenția Regională pentru Sănătate din Grand-Est (ARS) și de prefectura Bas-Rhin. PE a oferit, de asemenea, și flota sa de automobile/camioane pentru transportul de provizii, dacă este necesar.

Luxemburg

PE cooperează cu asociațiile locale Abrigado, Caritas și Crucea Roșie și oferă 500 de porții de mâncare pe zi, șapte zile pe săptămână pentru persoanele aflate în dificultate. Cabine de interpretariat (cu ferestre de sticlă) utilizate pentru misiuni externe au fost, de asemenea, oferite unei case de tratament de la Bettembourg, pentru a permite rezidenților să își vadă rudele, după o perioadă lungă de izolare, fără riscul de contaminare.

Date de contact și înregistrări video

Vă rugăm să aveți în vedere faptul că, deși Parlamentul European și-a pus la dispoziție spațiile, inițiativele sunt gestionate de autoritățile și asociațiile locale. Dacă aveți nevoie de informații suplimentare, vă rugăm să îi contactați direct. Lista contactelor din partea autorităților locale cu care colaborează Parlamentul European pentru gestionarea crizei în cele trei locuri de desfășurare a activității poate fi accesată aici.

Pentru a respecta pe cât posibil activitatea organizațiilor locale și pentru a evita perturbarea serviciilor, Centrul multimedia al Parlamentului European dispune de o colecție de fotografii și de materiale video care pot fi descărcate și care pot fi utilizate împreună cu imagini ale inițiativelor de la Strasbourg, Bruxelles și Luxemburg. Lista acestor inițiative este disponibilă aici.

sursa: https://www.europarl.europa.eu/news/ro/press-room/20200520IPR79502/pe-sprijina-autoritatile-locale-care-lupta-impotriva-efectelor-pandemiei