O nouă rundă de finanțare europeană pentru rețele publice WiFi

O nouă rundă de finanțare europeană pentru rețele publice WiFi

Comisia Europeană lansează un nou apel pentru depunerea de cereri de finanțare pentru puncte de acces public și gratuit la internet fără fir în cadrul programului WiFi4EU.

Incepand din 4 aprilie 2019, de la ora 14:00, administrațiile locale pot cere sprijin european prin programul WiFi4EU, care oferă bonuri în valoare de 15.000 de euro, pe care autoritățile le pot folosi pentru a instala puncte de acces Wi-Fi în spații publice, de exemplu în biblioteci, muzee, parcuri sau piețe publice.

Aceasta este a doua dintre cele cinci campanii de depunere a cererilor, care vor fi lansate până la sfârșitul anului 2020.

Internet gratuit! Inițiativa WiFi4EU se adresează entităților învestite cu o misiune de serviciu public, în special municipalități locale, biblioteci, centre de sănătate etc. UE va finanța echipamentele și costurile de instalare (punctele de acces la internet), iar entitatea locală va plăti pentru conectivitate (abonamentul la internet) și întreținerea echipamentului.
Un proces simplu, transparent, fără costuri pentru beneficiar, UE va plăti direct către executantul proiectului.

Programul este dedicat municipalităților din întreaga Uniune Europeană sau asociațiilor de municipalități care acționează în numele acestora.

Rețelele finanțate prin WiFi4EU vor fi gratuite, fără publicitate și nu vor colecta date cu caracter personal. Comisia Europeană a alocat pentru acest program 120 de milioane de euro din bugetul UE în scopul de a furniza servicii Wi-Fi publice gratuite în aproximativ 8.000 de localități din toate statele membre, precum și în Norvegia și Islanda.


sursa / mai multe detalii: https://www.wifi4eu.ro/