MARLISCO Concurs Video European

MAREA CURATĂ SE VREA FILMATĂ!
PARTICIPĂ LA CONCURSUL VIDEO MARLISCO ŞI ÎMPĂRTĂŞEŞTE VIZIUNEA TA În EuropA!

[dropcap style=’round’]A[/dropcap]i observat tot gunoiul care apare pe plajă? De unde crezi că vine şi care sunt problemele pe care le poate cauza în mare? Putem să facem ceva în privinţa asta?
Sigur vei avea idei şi răspunsuri la aceste întrebări – ÎMPĂRTĂŞEŞTE-LE cu noi!

Ai între 12 şi 18 ani? Atunci pregăteşte-ţi camera video şi participă cu clasa ta, asociaţia sau colegii. Este o şansa grozavă de a împărtăşi viziunea ta şi de a inspira mii de oameni cu ideile şi mesajul tău!

stiri-060
 

Învaţă despre problemele legate de deşeurile marine (de pe plajă şi din mare) din ţara ta şi filmează povestea ta într-un scurt film, creativ şi inspirat. Spune-ne de ce ar trebui să ne pese, cum poate fi soluţionat şi ce ai făcut tu în şcoala sau comunitatea ta legat de această problemă. Dacă filmuleţul tău va fi printre câştigători, ne vom asigura că părerile tale vor fi auzite tare şi clar, împreună cu cele ale altor tineri din Europa!

Pe această pagină, vei găsi tot ce trebuie să ştii pentru a participa.

stiri-061
 

Descriere generală

În septembrie 2013, MARLISCO lansează un Concurs Video, vizând tinerii şi şcolile lor, în 14 ţări europene cu deschidere la mare.

De ce şi Cum?

Concursul Video MARLISCO încurajează şi facilitează tinerii să se familiarizeze cu problema deşeurilor marine, în mările europene, şi să îşi împărtăşească viziunea cu publicul larg.

Tinerii sunt invitaţi să dezvolte şi să producă un scurt film (maxim 2 minute), în care îşi exprimă părerile lor despre problema deşeurilor marine şi devin agenţi ai schimbării în societate – nu numai pentru că reprezintă viitoarea generaţie de consumatori şi de persoane de decizie, dar şi pentru că ei sunt adesea elemente de inspiraţie şi influenţă în familia şi comunitatea lor.

Această provocare va promova gândirea critică şi cetăţenia activă în rândul tinerilor, privind o problemă complexă, care este responsabilitatea şi care ne afectează pe toţi.

Pentru cine?

Grupul ţintă general este reprezentat de tinerii între 12 şi 18 ani, dar grupa de vârstă specifică diferă de la ţară la ţară. Această provocare poate fi preluată de o şcoală, o asociaţie sau club de tineret, ca activitate curriculară sau paralelă în cadrul unui curs, şi abordată în cadrul unor discipline multiple. Echipa participantă trebuie să fie susţinută de o entitate legală. Vă rugăm să verificaţi condiţiile specifice din ţara dvs. şi cum poate o şcoală să se folosească de serviciile care sunt disponibile doar pentru un număr limitat de echipe participante.

Unde?

14 ţări europene cu deschidere la mare vor participa la Concursul Video MARLISCO: Italia, Olanda, Regatul Unit al Marii Britanii, Franţa, Slovenia, Irlanda, România, Germania, Cipru, Bulgaria, Spania, Portugalia, Turcia şi Danemarca. Cadrul general al concursului este identic în toate ţările, dar aspecte precum grupa de vârstă, juriul şi premiile sunt definite la nivel naţional. Participanţii ar trebui astfel să consulte şi să ia în considerare informaţiile şi condiţiile aplicabile pentru ţara lor.

Vă rugăm să ţineţi cont de faptul că acest concurs este desfăşurat DOAR la nivel naţional şi că participanţii vor concura doar cu alţi participanţi din aceeaşi ţară.

Când?

Concursul video este programat odată cu începutul anului şcolar 2013-2014.
Înscrierea filmuleţelor va fi posibilă între 9 septembrie 2013 (lansarea oficială) şi 14 februarie 2014. Câştigătorii vor fi anunţaţi la sfârşitul lunii martie 2014.

Ce urmează?…

Filmuleţele vor reprezenta modul în care tinerii europni văd problema şi soluţiile posibile. Ei vor deveni agenţi de schimbare în societate şi mesajele lor video creative vor informa şi vor inspira publicul larg.

Cele mai interesante filmuleţe vor fi diseminate activ în media naţională şi europeană. Cele mai bune filmuleţe din toate ţările vor fi puse la un loc într-un film final, ce va compila “vocile tinerilor europeni despre problema deşeurilor marine”, ce va fi premiat în mai 2014, la un eveniment european de nivel înalt.

sursa: http://www.marlisco.eu

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.