Lansarea Active Citizens Fund: 46 milioane euro pentru societatea civilă

Lansarea Active Citizens Fund: 46 milioane euro pentru societatea civilă

Programul Active Citizens Fund, lansat luni la București, are un buget de 46 milioane euro pentru perioda 2019-2024.

Ionuț Sibian, președinte Fundației pentru Dezvoltarea Societății Civile – FDSC: avem capacitate de a recționa în România? Cred că da și cred că ne vom pregăti pentru ce va urma. În cadrul partidelor principale din PE vom avea voci care vor încerca să pună lacăt pe libertatea noastră.

Există un segment din societatea civilă care agită spiritele și promovează un discurs al urii, astfel încât “vom avea destul de mult de muncă, pentru a demonstra că există o societatea civilă legată de valorile europene.”, a mai spus Sibian.
“Cred că este important să fim pro-activi.” – Ionuț Sibian, președinte FDSC

“Avem de lucru în domeniul educației civice […] nu putem merge mai departe fără a lucra cu școlile, cu instituțiile de învățământ”, – a adăugat președintele FDSC, organizație care va derula, alături de parteneri, programul de finanțare, unul dintre cele mai consistente pentru societatea civilă, din regiune.

“Este un moment crucial, dificial, un moment în care democrația se pervertește”, a spus Cristian Pârvulescu, decan al Facultății de Științe Politice, SNSPA, moderatorul dezbaterii de lansare a Programului Active Citizens Fund. Până acum puțin timp, atmosfera era iresperabilă și nimeni nu ne garantează că situația se va menține.

Vor fi 11 apeluri de proiecte în șase domenii de asistență, anume:
1. Democrație, cetățenie activă, bună guvernare și transparență
2. Drepturile omului și tratament egal prin combaterea tuturor formelor de discriminare pe motive de origine rasială sau etnică, religie sau convingeri, sex, dizabilitate, vârstă, orientare sexuală sau identitate de gen
3. Justiție socială și incluziunea grupurilor vulnerabile
4. Egalitate de gen și violență bazată pe gen (GBV)
5. Mediu și schimbări climatice
6. Dezvoltarea capacităţii ONG-urilor

Link la website-ul programului Active Citizens Fund aici
Sursa: https://www.euractiv.ro/fonduri-ue/lansarea-active-citizens-fund-46-milioane-euro-pentru-societatea-civila-14774