Laborator digital în şcolile din mediul rural

Laborator digital în şcolile din mediul rural

Școlile din mediul rural pot câștiga un laborator digital și materiale digitale pentru a susține predarea disciplinelor matematică și TIC, în cadrul celei de-a doua ediţii a concursului Digitaliada în mediul rural.

20 de școli de la sate pot câștiga un laborator digital, sesiuni de formare pentru profesori și un pachet complet de aplicații, jocuri, materiale digitale, planuri de lecții, pentru a susține învățarea matematicii și TIC-ului cu ajutorul tehnologiilor digitale.


Concurs pentru școlile Digitaliada din mediul rural, ediția 2017 – 2018

Competiția este deschisă pentru toate școlile gimnaziale din mediul rural în perioada 16.05.2017 – 02.06.2017.

Procesul de selecție și interviurile în teren au loc până la 31.07.2017.
Programul Digitaliada se desfășoară cu sprijinul Ministerului Educației Naționale.


Școlile interesate se pot înscrie în concurs până la data de 2 iunie 2017. Condițiile detaliate de ȋnscriere și metodologia de completare a aplicației sunt disponibile pe www.digitaliada.ro/scolile-digitaliada.

Digitaliada este un program de educație digitală, derulat de Fundaţia Orange, cu sprijinul Ministerului Educaţiei Naţionale, care își propune încurajarea folosirii tehnologiei pentru îmbunătățirea performanței școlare a elevilor din mediul rural.

Mai exact este încurajată învățarea prin metode digitale interactive a matematicii și TIC-ului pentru elevii claselor V-VIII.

Școlile participante la proiect vor fi dotate cu un laborator digital şi vor beneficia de echipamente, aplicații și jocuri digitale gratuite. Profesorii vor primi training, planuri de lecție și suport tehnic.

sursa: http://www.euractiv.ro şi http://www.digitaliada.ro