Împreună putem construi o Europă mai transparentă, echitabilă și durabilă!

Împreună putem construi o Europă mai transparentă, echitabilă și durabilă!

Ca urmare a publicării rezultatelor finale ale alegerilor europarlamentare, precum și a listelor cu viitorii europarlamentari, FOND România a elaborat două documente resursă pe tema dezvoltării durabile și a Agendei 2030.

Cu ocazia alegerilor pentru Parlamentul European (2019 – 2024), Federația Organizațiilor Neguvernamentale pentru Dezvoltare din România – FOND aduce în atenția viitorilor europarlamentari români o prioritate strategică a Uniunii Europene pentru următorii cinci ani: Agenda 2030 pentru Dezvoltare Durabilă. Această prioritate a fost reiterată recent de liderii europeni la Summit-ul de la Sibiu (9 mai a.c.), în contextul dezbaterilor privind Agenda strategică a Uniunii Europene (UE) pentru perioada 2019-2024.

Agenda 2030 include un set de 17 Obiective de Dezvoltare Durabilă (ODD), universale, la care au aderat toate statele lumii. UE a avut un rol important în procesul de elaborare și adoptare a Agendei 2030 iar în prezent ar trebui să reprezinte un model pentru implementarea ODD-urilor atât la nivel UE, cât și la nivel global. Un prim pas în acest context, ar trebui să fie asumarea unei strategii globale UE privind implementarea ODD care să orienteze toate acțiunile UE și ale statelor membre, după cum este explorat în primul scenariu al Documentului de Reflecție „Către o Europă durabilă până în 2030” publicat și prezentat de Comisia Europeană în 30 ianuarie a.c.

Ca urmare a publicării rezultatelor finale ale alegerilor europarlamentare, precum și a listelor cu viitorii europarlamentari, FOND România a elaborat două documente resursă pe tema dezvoltării durabile și a Agendei 2030, subiect relevant pentru activitatea europarlamentari pe perioada mandatului 2019 -2024. Documentele includ un set de recomandări pentru europarlamentarii români și informații suplimentare despre dezvoltarea durabilă și implicarea instituțiilor europene în acest context.


Sursa și mai multe detalii: https://www.euractiv.ro/we-develop/impreuna-putem-construi-o-europa-mai-transparenta-echitabila-si-durabila-14778