Film despre toleranță realizat de un voluntar SEV în România

Film despre toleranță realizat de un voluntar SEV în România

Samanta Correia, voluntar SEV, a realizat un film documentar cu ocazia Zilei Internaționale a Toleranței, în cadrul unui curs de formare OAT (On-Arrival Training) pentru voluntarii sosiţi în România. Filmul a fost creat cu ocazia Zilei Internațiionale a Toleranței, fiind proiectat în cadrul cursului OAT pentru voluntarii SEV, curs ce a avut loc la Școala Specială Sf. Mina din Craiova.
Samanta Correia, autoarea filmului, a expus, de asemenea, și fotografii pe aceeași temă. Ea este voluntar SEV din Portugalia și își derulează stagiul de voluntariat în România în cadrul proiectului H.O.P.E.S. al organizației CRES din Craiova.

Citiți mai jos descrierea filmului din perspectiva Samantei:

Mi-am propus să filmez cât mai multe percepții ale conceptului de toleranță. M-am gândit cui să adresez această întrebare și am ales voluntarii prezenți la seminarul OAT, tineri din toată lumea care se lovesc zilnic de acest subiect în munca lor cu tineri cu dizabilități sau copii cu oportunități reduse. Toleranța este o realitate chiar și între voluntari deoarece faptul că fiecare provine din altă țară poate conduce la situații de intoleranță, datorate diferențelor culturale. În filmul meu există abordări pozitive ale conceptului, dar și negative, precum și multă speranță în ceea ce privește toleranța.