Erasmus+ / Ghidul programului / Informaţii utile

Erasmus+ / Ghidul programului / Informaţii utile

Organizațiile și instituțiile care doresc să înainteze propuneri în cadrul acestei proceduri trebuie să îndeplinească condițiile de participare și de finanțare prezentate în ghid.

Ghidul programului Erasmus+ face parte din cererea de propuneri Erasmus+ pentru anul 2017. [LINK EXTERN – fişier PDF]

Documentul oferă informații privind:
– prioritățile programului;
– acțiunile sprijinite;
– fondurile disponibile pentru diferite acțiuni;
– informații detaliate privind modalitățile de participare.


Ghidul programului Erasmus+ este documentul indispensabil pentru cei care doresc să cunoască toate detaliile legate de acesta.
Persoanele și organizațiile participante vor găsi în paginile sale informații complete despre toate posibilitățile oferite de Erasmus+.
Ghidul programului 2017 este disponibil și în versiune on-line, într-un format mai accesibil, care permite găsirea rapidă a informațiilor.
Pentru unele acțiuni centralizate, puteți consulta și un tabel cu fondurile orientative acordate. [LINK EXTERN]


Despre Erasmus+

Erasmus+ este programul prin care UE sprijină educația, formarea, tineretul și sportul în Europa. Dispune de un buget de 14,7 miliarde EUR, bani cu ajutorul cărora peste 4 milioane de europeni vor putea câștiga experiență și avea acces la studii, formare și voluntariat în străinătate.


Alte detalii mai complete: http://ec.europa.eu/programmes/erasmus-plus/resources_ro


De la Erasmus la Erasmus+

În 2017, programul Erasmus împlinește 30 de ani!

Erasmus+ este o ușă deschisă către un nou orizont profesional. Fie că vă găsiți un loc de muncă într-un alt domeniu sau în altă țară, fie că vă îmbogățiți cunoștințele în domeniul dvs., Erasmus+ s-a dovedit a fi un program care îmbunătățește semnificativ perspectivele de carieră. Știați că studenții care au participat la un program de mobilitate au de două ori mai multe șanse de a-și găsi un loc de muncă în anul de după absolvire decât colegii lor? Să nu uităm voluntariatul. Acesta le oferă participanților mai multe posibilități de a-și găsi un loc de muncă, deoarece 3 din 4 angajatori apreciază o astfel de experiență.