strategii farmaceutice

Comisia face un prim pas către adoptarea unei Strategii farmaceutice pentru Europa

Ca un prim pas către adoptarea unei Strategii farmaceutice pentru Europa, Comisia a publicat pe 2 iunie, o foaie de parcurs, invitând cetățenii și părțile interesate să își exprime opinia cu privire la strategie. Planificată să fie adoptată înainte de sfârșitul anului, obiectivul general este de a contribui la asigurarea aprovizionării Europei cu medicamente sigure și la prețuri accesibile și de a sprijini industria farmaceutică europeană să își consolideze statutul de lider mondial și să rămână inovatoare.

Stella Kyriakides, comisarul pentru sănătate și siguranță alimentară, a declarat: „Până la sfârșitul anului, voi prezenta o Strategie farmaceutică ambițioasă pentru Europa, cu scopul de a asigura prețuri accesibile, sustenabilitate și securitatea aprovizionării. Pandemia de coronavirus ne-a demonstrat mai mult ca oricând faptul că trebuie să avem un sistem rezistent la crize și mijloacele de a produce medicamente în UE pentru a le asigura cetățenilor și spitalelor noastre accesul în timp util la cele esențiale , în orice circumstanțe.”

Cetățenii, experții și părțile interesate sunt invitați să își prezinte opiniile cu privire la foaia de parcurs până la 7 iulie 2020, prin intermediul portalului pentru o mai bună legiferare, și să consulte website-ul dedicat (https://ec.europa.eu/health/human-use/strategy_en) pentru informații suplimentare și actualizate. Foaia de parcurs va fi urmată de o consultare publică.

sursa: https://ec.europa.eu/romania/news/20200603_strategie_farmaceutica_europa_ro

Persoane de contact pentru presă:
Stefan De Keersmaecker – Tel.: +32 229 84680
Stephan Meder – Tel.: +32 229 13917