Comisarul european Corina Crețu a aprobat finanțarea proiectului ce va oferi acces îmbunătățit la apa potabilă în județul Alba

Comisarul european Corina Crețu a aprobat finanțarea proiectului ce va oferi acces îmbunătățit la apa potabilă în județul Alba

106.500 de locuitori din județul Alba vor avea în viitor acces la sistemul de distribuție a apei potabile, prin intermediul unei investiții din fonduri europene de 86,6 milioane de euro din Fondul de coeziune.

“Accesul la apă curată nu ar trebui să fie un lux. Proiectele politicii de coeziune reprezintă, la modul concret, Europa care se preocupă de bunăstarea cetățenilor săi și de protecția mediului”, a argumentat comisarul european pentru politică regională Corina Crețu.

Proiectul, cofinanțat de Uniunea Europeană, include renovarea și extinderea sistemului de tratare a apelor uzate și a celui de distribuție a apei potabile din 23 de comune din județul menționat. Lucrările urmează a fi finalizate până la sfârșitul anului 2021.

Mai multe informații despre fondurile structurale și de investiții europene în România sunt disponibile aici și pe Platforma de date deschise.

Persoane de contact pentru presă:
Johannes Bahrke – Tel.: +32 229 58615
Sophie Dupin de Saint-Cyr – Tel.: +32 229 56169

sursa: https://ec.europa.eu