Ce doresc tinerii europeni de la Uniunea Europeană

Ce doresc tinerii europeni de la Uniunea Europeană

Ideile a peste 7.500 de tineri europeni privind viitorul Europei au fost incluse într-un raport care a fost prezentat europarlamentarilor. Printre altele, ei doresc îmbunătățirea mobilității și a transferului de competențe.

articol-049

Peste 7.500 de tineri din toată Europa s-au adunat, pe 20 și 21 mai, la Parlamentul European, la Strasbourg, pentru a discuta subiecte-cheie legate de viitorul Uniunii Europene.

După această a doua ediție a întâlnirii tineretului UE (EYE2016), principalele idei ale participanților au fost compilate într-un raport care a fost predat oficial europarlamentarilor pe 6 septembrie.

În raport au fost incluse 50 de idei.

Participanții au propus, printre altele, îmbunătățirea mobilității și a transferului de competențe, astfel încât tinerii să poată explora mai bine piața locurilor de muncă.

De asemenea, ei doresc să unească resursele și exigențele antreprenoriatului pentru facilitarea începerii de noi afaceri.

Raportul conține, de asemenea, interviuri cu părțile interesate, deputați și participanți, o serie de grafice și conținut de pe rețelele sociale și comentarii din partea Forumului European al Tineretului, informează PE.

Ce urmează

Obiectivul acestui raport este de a servi drept sursă de inspirație pentru activitatea eurodeputaților și de a le oferi acestora o idee clară despre așteptările, speranțele și preocupările tinerilor.

Vicepreședinții Parlamentului European Mairead McGuinness și Sylvie Guillaume au declarat: ”Suntem convinse că aceste idei pot fi o sursă de inspirație pentru toți eurodeputații. Tinerii pot aduce o schimbare și suntem sigure că aportul lor va anima democrația europeană. Acum depinde de deputații europeni să avanseze și să continue acest important dialog cu tinerii europeni.”

Pe 11 octombrie, o parte dintre aceste gânduri și idei vor fi prezentate comisiilor Parlamentului European, unde vor fi dezbătute cu tinerii care le-au propus.

sursa: http://www.parlamentor.ro