Bani pentru întreprinzătorii romi sau antreprenorii care susţin dezvoltarea comunităţilor de romi

Bani pentru întreprinzătorii romi sau antreprenorii care susţin dezvoltarea comunităţilor de romi

După educaţie, sănătate, dezvoltare comunitară şi locuire, se lansează ultima parte a programului zefiR: dezvoltarea economică.

Astfel, cei care doresc să înceapă o mică afacere nouă sau să dezvolte una deja existenţa, dacă vor să înveţe cum să-şi organizeze activităţile din care îşi câştigă traiul (culturi agricole, ateliere meşteşugăreşti etc.) după cum cer autorităţile şi astfel să poată vinde ce produc cu acte în regulă la cât mai multe firme şi magazine, se pot înscrie în Programul de dezvoltare economică zefiR.

articol-023

Programul zefiR se adresează antreprenorilor de etnie romă sau antreprenorilor care, prin afacerile lor, vor susţine dezvoltarea comunităţilor de romi din Ocolna, Barcă, Negoi, Filiaşi (judeţul Dolj); Slatina, Piatra Olt, Grădinari şi Caracal (judeţul Olt), Polovragi, Baia de Fier, Bumbesti Jiu şi Târgu Cărbuneşti (judeţul Gorj).

Fundaţia Terre des hommes, Fundaţia PACT şi Fundaţia NESsT România vor susţine înfiinţarea sau dezvoltarea a cel puţin 28 de afaceri cu sume între 7.900 lei şi 55.300 lei în funcţie de tipul afacerii şi de impactul pe care afacerea l-ar putea avea pentru dezvoltarea locală (de exemplu: crearea de noi locuri de muncă pentru persoane de etnie romă şi din alte grupuri defavorizate);

Pe lângă această finanţare, câştigătorii vor beneficia timp de aproximativ un an şi jumătate de cursuri, consultanta şi facilitare, cum să-şi organizeze mai bine afacerea, să-şi vândă mai bine produsele sau serviciile sau să lucreze mai bine cu partenerii de afaceri.

ZefiR îi susţine pe cei care îşi doresc să dezvolte o mică afacere proprie sau în asociere cu alţi membri ai comunităţii, s-au gândit la aceasta şi sunt pregătiţi să investească timp şi efort pentru a-şi asigura un trăi cât mai bun pentru ei şi familiile lor.

Înscrierile se pot face până la data de 26 august 2016, pe adresa de e-mail radu.racareanu@tdh.ro sau la telefon 072 333 1987, persoană de contact Radu Racareanu, coordonator dezvoltare economică zefiR. Cei înscrişi vor fi invitaţi la un interviu în Craiova, în dată de 30 august, pentru a completa formularul de înscriere şi pentru prezentarea ideii de afacere echipei de proiect.

sursa şi detalii: http://www.finantare.ro şi http://www.zefirincomunitate.ro