Angela Cristea: Dacă vă temeţi de viitor, asiguraţi-vă că aveţi un cuvânt de spus în viitorul dvs.

Angela Cristea: Dacă vă temeţi de viitor, asiguraţi-vă că aveţi un cuvânt de spus în viitorul dvs.

Şefa Reprezentanţei Comisiei Europene în România, Angela Cristea, a lansat vineri, de la Timişoara, un apel la cetăţenii României să îşi exercite dreptul electoral în 26 mai, să voteze pentru viitorul Europei.

“Mergeţi la vot! Dacă vă temeţi de viitor, pentru că unii oameni se tem de viitorul lor, atunci asiguraţi-vă că aveţi un cuvânt de spus în viitorul dumneavoastră. Mergeţi la vot pentru că este un drept şi este păcat, iar, dacă nu votaţi dumneavoastră pentru viitorul dv, pentru viitoarea Europă, atunci vor vota alţii”, a afirmat şefa Reprezentanţei CE în România, după lansarea campaniei “What’s up, EU?” la Timişoara, relatează Agerpres.

“Mergeţi la vot! Dacă vă temeţi de viitor, pentru că unii oameni se tem de viitorul lor, atunci asiguraţi-vă că aveţi un cuvânt de spus în viitorul dumneavoastră. Mergeţi la vot pentru că este un drept şi este păcat, iar dacă nu votaţi dumneavoastră pentru viitorul dv, pentru viitoarea Europă, atunci vor vota alţii”, a transmis Angela Cristea.Şefa Reprezentanţei CE în România a afirmat, după lansarea campaniei “What’s up, EU?” la Timişoara, că foarte multă lume este nemulţumită de ceea ce se întâmplă în jur, dar foarte puţini au şi soluţii.

Dacă în Occidentul european principalele temeri sunt migraţia şi terorismul, în România există aproape o obsesie faţă de domeniul Justiţiei, unde au fost multe schimbări legislative, ameninţări cu schimbări legislative, încât este foarte greu să mai discuţi şi despre altceva în această ţară decât despre Justiţie, a subliniat Angela Cristea.

“Pe de altă parte, un alt subiect foarte important şi probabil chiar mult mai aproape de cetăţeni este cel din domeniul economic, unde este clar că majoritatea de la guvernare a luat unele măsuri, unele clar în avantajul oamenilor, în sensul că au crescut salariile, pensiile, alocaţiile, pe de altă parte s-a continuat un proces legislativ nepredictibil, cu ordonanţe de urgenţă care au produs şocuri în economie, care au ajuns să afecteze toţi cetăţenii. Şi iarăşi creşte această senzaţie de nesiguranţă, oamenii ne-au spus că «a crescut salariul, dar am văzut că nu trăiesc mult mai bine»”, a afirmat Cristea.


sursa: https://www.parlamentor.ro/eu-elections-2019/angela-cristea-daca-va-temeti-de-viitor-asigurati-va-ca-aveti-un-cuvant-de-spus-in-viitorul-dvs.-14273