Alege viitorul pe care ți-l dorești!

Alege viitorul pe care ți-l dorești!

Consultarea privind viitorul Uniunii Europene cu 27 de state este în plină desfășurare, iar cetățenii UE pot opta pentru unul dintre cele cinci scenarii. Pe baza tuturor consultărilor va fi stabilită o viziune comună pentru viitorul European.

După mai multe dezbateri și consultări privind viitorul Europei și în care au fost implicate Parlamentul European, parlamentele naționale, autoritățile locale și regionale și societatea civilă, președintele Jean-Claude Juncker va prelua toate aceste idei și le va prezenta în discursul său, intitulat Starea Uniunii Europene, din data de 13 septembrie.

Puteți fi cetățeni activi, implicându-vă în dezbatere! Alegeți unul dintre cele cinci scenarii prin intermediul formularului online și pe rețelele de socializare (link-uri externe).

Dezbaterea privind viitorul UE cu 27 de state a început după ce Comisia Europeană a lansat, în luna martie, Cartea Albă. Au urmat apoi cele cinci documente de reflecție, ultimul dintre ele lansat de către comisarii Corina Crețu și Günther Oettinger pe 28 iunie – Viitorul finanțelor UE (link extern, fişier PDF).

Pagini utile
Viitorul Europei, dezbătut de peste 30 de milioane de persoane
Procesul inițiat de Cartea albă

sursa: https://ec.europa.eu/romania/