people jobs europe

Acordul UE-Singapore: Un impuls pentru locurile de muncă și exporturile din România

Statele membre ale UE au aprobat astăzi, 8 noiembrie, acordul comercial dintre UE și Singapore. Aceasta înseamnă că acordul va intra în vigoare curând, mai exact în 21 noiembrie. Valoarea totală a exportului de produse românești în Singapore se ridică la 36 de milioane EUR. Odată cu acest acord, 170 de companii românești vor exporta produse precum anvelope, semințe de floarea soarelui sau țevi de metal în Singapore. Un procent de 67% dintre aceste companii este constituit din întreprinderi mici și mijlocii.

Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a declarat: „Acesta este primul acord comercial bilateral al Uniunii Europene cu o țară din Asia de Sud-Est, o piatră de temelie a unei relații mai strânse dintre Europa și una dintre cele mai dinamice regiuni din lume. El încununează eforturile acestei Comisii de a construi o rețea de parteneri angajați în desfășurarea unor activități comerciale deschise, echitabile și bazate pe reguli. De când am preluat mandatul în 2014, comerțul a creat 5 milioane de noi locuri de muncă în UE, iar în prezent contribuie la angajarea în câmpul muncii a 36 milioane de persoane. Aceste cifre, împreună cu faptul că el reprezintă 35 % din PIB-ul UE, arată cât de important este comerțul pentru prosperitatea Europei.”

Comisara pentru comerț, Cecilia Malmström, a declarat: „Acordul comercial dintre UE și Singapore este o dovadă în plus pentru angajamentul nostru de a desfășura activități comerciale echitabile și bazate pe reguli. Acordul va aduce beneficii lucrătorilor, fermierilor și întreprinderilor de toate dimensiunile, atât din UE, cât și din Singapore. El include, de asemenea, clauze stricte de protejare a drepturilor omului și ale lucrătorilor, precum și mediul. Cu acest acord, numărul acordurilor comerciale puse în aplicare de UE în ultimii cinci ani a ajuns la 16. El se înscrie în totalul de 42 de acorduri comerciale, cu 73 de parteneri, reprezentând o treime din comerțul total al UE. Această rețea comercială este cea mai mare de acest tip din lume.”


https://ec.europa.eu/romania/