70 mil EURO – Vidin-Calafat – Sector: Transport

70 mil EURO – Vidin-Calafat – Sector: Transport

BULGARIA ȘI ROMÂNIA SUNT ACUM ȘI MAI APROAPE
70 mil EUR – Vidin-Calafat – Sector: Transport

În 2013 s-a inaugurat un al doilea pod între Calafat (România) și Vidin (Bulgaria), înlocuind feriboturile care făceau legătura între cele două orașe.
Podul asigură o legătură rutieră și feroviară oportună între cele două state membre, stimulând colaborarea între cele două țări și pregătind terenul pentru noi proiecte de infrastructură peste Dunăre.


Ca parte a campaniei #investEU (http://europa.eu/investeu/home_en) DG REGIO a produs o nouă serie de fişe conţinând proiecte finanţate de Politica de coeziune a UE. Pentru fiecare stat membru proiecte noi şi inovative sunt evidenţiate, cu scopul conştientizării de către populaţie a modului în care politica crează locuri de muncă, creştere economică şi îmbunătăţeşte viaţa cetăţenilor.


Succesele precedente sunt detaliate aici, unde poate fi găsită şi evaluarea perioadei 2007-2013: http://europa.eu/!MP84Gp.
Alte fişe, ce detaliază proiecte de succes din perioada 2014-2020, pot fi găsite aici: http://europa.eu/!Wj87bK.


Amintim faptul că în cadrul campaniei “EU in my Region“, începute în această săptămână şi care se întinde pe tot parcursul lunii mai, sute de proiecte îşi deschid porţile pentru public; acestea pot fi găsite pe această hartă interactivă. De asemenea, competiţiile foto şi de blogging sunt organizate pe parcursul întregii veri, pentru ca persoanele interesate să îşi poată împărtăşi experienţele. Mai multe detalii despre campanie pot fi găsite aici.


sursa: Departamentul de Comunicare şi Reţele / Reprezentanţa Comisiei Europene în România