11 mil. EURO – Cluj-Napoca – 2007-2013 – Sector: Transport și mobilitate

11 mil. EURO – Cluj-Napoca – 2007-2013 – Sector: Transport și mobilitate

TRANSPORTURI PUBLICE MAI BUNE PENTRU UN ORAȘ DINAMIC
11 mil. EUR – Cluj-Napoca – 2007-2013 – Sector: Transport și mobilitate

S-au investit aproape 11 milioane EUR din FEDR în modernizarea uneia dintre cele mai intens utilizate linii de transport din oraș. Între stațiile renovate circulă acum tramvaie nou-nouțe cu servicii la bord de înaltă calitate, iar timpul de călătorie s-a redus la jumătate, evitânduse aglomerațiile și reducându-se considerabil poluarea fonică.

Autoritățile estimează că noile tramvaie, căi de rulare și stații vor duce la o creștere cu 10 % a numărului de călători. Este un lucru bun pentru mediu, căci tramvaiele electrice mai numeroase și mai bune nu doar că sporesc viteza și siguranța călătoriilor, ci asigură și un aer mai proaspăt în acest oraș dinamic.


Ca parte a campaniei #investEU (http://europa.eu/investeu/home_en) DG REGIO a produs o nouă serie de fişe conţinând proiecte finanţate de Politica de coeziune a UE. Pentru fiecare stat membru proiecte noi şi inovative sunt evidenţiate, cu scopul conştientizării de către populaţie a modului în care politica crează locuri de muncă, creştere economică şi îmbunătăţeşte viaţa cetăţenilor.


Succesele precedente sunt detaliate aici, unde poate fi găsită şi evaluarea perioadei 2007-2013: http://europa.eu/!MP84Gp.
Alte fişe, ce detaliază proiecte de succes din perioada 2014-2020, pot fi găsite aici: http://europa.eu/!Wj87bK.


Amintim faptul că în cadrul campaniei “EU in my Region“, începute în această săptămână şi care se întinde pe tot parcursul lunii mai, sute de proiecte îşi deschid porţile pentru public; acestea pot fi găsite pe această hartă interactivă. De asemenea, competiţiile foto şi de blogging sunt organizate pe parcursul întregii veri, pentru ca persoanele interesate să îşi poată împărtăşi experienţele. Mai multe detalii despre campanie pot fi găsite aici.


sursa: Departamentul de Comunicare şi Reţele / Reprezentanţa Comisiei Europene în România